ESP-IDF ile Proje Oluşturma

Espressif in ilgili dokümanı için buraya tıklayınız

  Proje oluşturmak için  Vs-code içerisinde sol tarafta bulunan ESP-IDF simgesine tıkladıktan sonra "New Project Wizard" seçimi yapılır.


Açılan "New Project" penceresinde, proje adı, projenin hangi klasörde oluşturulacağı, kullanılacak esp türü ve bağlantı noktası seçilir. Ben test için Esp32-s3-devkit kullanıyorum. Bu üründe iki adet bağlantı noktası mevcut ve her iki bağlantı noktasında programlama yapmak mümkün. Uart adlı bağlantı noktası kullanılacak ise "via ESP-PORG" , usb adlı bağlantı noktası kullanılacak ise "via USB-JTAG" seçimi yapılmalı. 


İlgili seçimler yapıldıktan sonra "Choose  Template" butonuna basılarak new project penceresinin ikinci bölümüne ulaşılır.


Sol üst bölümden ESP-IDF seçilir. Sonrasında "blink" örneğini seçiyoruz. Son olarak "Create project" butonu ile projemizi oluşturuyoruz. (Boş proje oluşturmak için sample_project i seçiniz)



Bu esnada sağ alt bölümde projeyi yeni pencerede açayım mı sorusuna evet diyerek devam ediyoruz. 


Vs-code un alt bölümünde bulunan alev simgesine tıklayarak örnek kodu esp32-s3 e yüklüyoruz. Alev simgesi ile derleme, yükleme ve serial monitor açma işlemleri sırası ile tek seferde yapılıyor. Yükleme sırasında üst tarafta tekrar yükleme yöntemi seçimi isteniyor. Uart olarak seçimi tamamladığımda yükleme gerçekleşiyor. 



Yükleme sonunda kod çalışmaya başlıyor ve terminal Terminal ekranında debug çıktılarını görüyorum...





Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski